Uspeh kovinskih karatista na takmičenju u Rumuniji

kovinski karatisti takmicenje rumunija

Karatisti karate kluba „Radnički“ iz Kovina sa velikim uspehom nastupili su na memorijalnom međunarodnom turniru u gradu Salonta u Rumuniji.

Turnir se ove godine održao 12. put u čast sećanja na rumunskog karatistu Pepea, koji je ostavio dubok trag u karatu na teritoriji Rumunije. Na samom takmičenju učestvovalo je 39 klubova, sa preko 750 takmičara iz četiri zemlje: Srbije, Slovačke, Mađarske i Rumunije.

Takmičenje je održano u sportskoj hali „Nikolae Talpos“ u Rumunskom gradu Salonta na oko 300 kilometara od Kovina. Takmičari karate kluba „Radnički“, sa velikim uspehom prezentovali su našu zemlju i naš grad na ovom memorijalnom turniru. Od ukupno 5 nastupa osvojene su čak 4 medalje, od čega 2 zlatne i po jedna srebrna i bronzana. Jedino je Caran Nikola ostao bez odličja nakon svog nastupa u jakoj konkurenciji. U konkurenciji kadetkinja (devojaka od 14 do 15 godina) Selena Đorđević domogla se najsjanijeg odličja. Ona je u oba svoja meča savladala takmičarke iz Mađarske. U polufinalom meču savladala je Vojvoda Annu rezultatom 5:0, da bi u finalu „za dlaku“ bila bolja od takmičarke Zaj Lili rezultatom 3:2.

Istim putem u konkurenciji kadeta išao je i Mlinar Aleksandar. Ovoga puta savladani su domaći takmičari iz Rumunije. U polufinalnom meču rezultatom 4:1 savladan je Pop Tudor Andrei, da bi u finalu sa 5:0 zasluženo slavio protiv Spatz Gerga iz Salonte.

U konkurenciji juniorki (devojke od 16 do 17 godina) nastupile su Mlinar Andrea i Spasojević Anđela. Na stepenik više popela se Mlinar Andrea, tačnije do 2.mesta, dok je Anđela zauzela treće mesto. Andrea je nakon dve pobede od 4:1 i 5:0 nad takmičarkama iz Rumunije Aleksijom Hategan i Mirelom Pomian, maksimalnim rezultatom u finalu pokleka od takmičarke iz Mađarske Zaj Lili (nastupala i u kadetskoj konkurenciji), dok je Anđela od iste takmičarke takođe rezulatom 5:0 zaustavljena u polufinalu gornjeg dela žreba i time se dokopala bronzane medalje.

Kadete i juniore karate kluba „Radnički“ već 04. novembra očekuje državno prvenstvo u Čačku. U sklopu priprema za državno prvenstvo rađen je i ovaj turnir u Rumuniji, obavestili su nas iz Sportskog saveza opštine Kovin.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*