Uspešna vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi

Akcija DDK Bela Crkva

Protekle subote u Tehničkoj školi „Sava Munćan“ u Beloj Crkvi održana je vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi, kojoj se odazvao veliki broj građana.

„Mada smo imali male sumnje o tome kako će cela ova akcija da prođe, moji dragi Belocrkvani su ponovo oduševili, kako mene, tako i članove ekipe transfuziološke službe Vojvodine, svojim masovnim odazivom. Na akciju je došlo i pregledano čak 70 dobrovoljnih davalaca, a 64-oro davalaca je uspešno dalo krv. Napominjem da je ovaj uspeh još veći i zbog toga što davaoci koji su krv dali na protekloj redovnoj akciji davanja krvi, održanoj 19. jula, ovoga puta nisu mogli da daju krv, zato što pauza između dva davanja mora da bude najmanje tri meseca. I pored svega toga, odziv je bio toliko veliki da smo akciju produžili za čak sat i po vremena i ona je trajala do 14 i 30, a predviđeno je da traje od 10 do 13 časova“ – rekao je Vladimir Radonjić, sekretar Crvenog krsta Bela Crkva.

Akcija je sprovedena uz pridržavanje epidemioloških mera, kao i do sada. Svi dobrovoljni davaoci krvi su na ulazu u hol škole dobili medicinsku masku, a zatim su im dezinfikovane ruke i dat formular sa rednim brojem koji su oni ispunili.

Ovo je još jedna u nizu uspešnih akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Beloj Crkvi, a poruka svih ljudi koji su dali krv je: Odvojite malo vremena da date krv, humanost se podrazumeva, a u čovekovoj prirodi je da pomaže drugome.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*