Veče gusala i epske poezije u Kovinu

kovin gusle

Kovinsko Udruženje prekodrinskih Srba, na čelu sa Blagojem Bogdanovićem, organizovalo je u subotu 29. oktobra u Centru za kulturu tradicionalno Veče gusala i narodnog stvaralaštva.

Publici su se ovoga puta predstavili narodni guslari Milutin i Đorđe Tanović, Slavko Jeknić, Aleksandar Taušan, dr Slobodan Tomić, Jovan Lakićević i Vukojica Sandić i u ulozi voditelja pesnik Božidar Glogovac. Svojim guslarskim umećem, ali i zanimljivim pesničkim interpretacijama i nadahnutim najavama Glogovca, gosti su oduševili sve posetioce. U dva navrata program su obogatili i mlađi članovi folklornog ansambla Kulturno umetničkog društva „Mladost“ iz Kovina.

Gostovanje naših guslara, uvažili su svojom posetom i samim tim podrškom za donacije u humanitarne svrhe, predsednica opštine Kovin Sanja Petrović, predsednik SO Kovin Zoran Bradanji i pomoćnik predsednice Ratko Mosurović.

Podsetimo, kompletan prihod od ulaznica i donacija gostiju biće uplaćen na namenski račun za izgradnju Hrama cara Konstantina i carice Milice u Kamenici na Kosovu i Metohiji.

Na neformalnom druženju posle koncerta, guslari su priredili pravi performans nadmećući se u zanimljivim interpretacijama, prožetim duhovitim varijacijama Božidara Glogovca. Tom prilikom je dogovoreno da se u najskorije vreme organizuje posebno veče na kojem bi Glogovac kovinskoj publici predstavio svoj bogati pesnički opus.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*