Veliki radovi na putnoj infrastrukturi opštine Bela Crkva (VIDEO)

U pogledu razvoja i održavanja saobraćajne infrastrukture na području naše opštine, u protekle četiri godine urađeno je više nego ikada.

Tokom prošle 2019. godine u potpunosti je rekonstruisan lokalni put koji Banatsku Suboticu i Dobričevo povezuje sa ostatkom opštine. Taj put, nekada uzak i u lošem stanju, sada je proširen na širinu od 6 metara i presvučen sa dva nova sloja asfalta debljine 12 cm, u ukupnoj dužini od 6,2 kilometara. U rekonstrukciju ovog puta uloženo je 122,9 miliona dinara.

U pogledu ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu u gradu i naseljenim mestima, protekla godina je takođe bila veoma uspešna. U potpunosti je rekonstruisana ulica Jovana Popovića u svom najprometnijem delu – kod Suda, Doma zdravlja i pijace. Ulica je dobila novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a ostale instalacije su zamenjene novim, postavljenim pod zemljom. Izgrađeni su i novi trotoari, parkinzi i zelene površine. Ukupna vrednost ovih radova bila je 33,9 miliona dinara.

Pored ove ulice, nov asfalt dobile su i ulica Vojske Jugoslavije, od Beogradske do Njegoševe ulice , ulica Vojvođanskih brigada, u delu od 1. Oktobra do Vojske Jugoslavije, ulica Njegoševa u delu od Vojske Jugoslavije do Nikole Tesle, Romanijska, ulice Lele Radulj, Dunavska i Jagodara, Cara Dušana u Kruščici, Vaska Pope u Grebencu, Sokak 2 u Vračev Gaju, Žarka Zrenjanina u Banatskoj Palanci i Pere Rajića u Crvenoj Crkvi.

Izgrađena je i prva biciklističta staza u našoj opštini, koja povezuje Belu Crkvu sa Vračev Gajem, i olakšava kretanje svim stanovnicima Vračev Gaja koji idu do grada, kao i turistima i posetiocima naših jezera.

Sem toga, u novoj industrijskoj zoni na obodu našeg grada, izgrađeno je i 2867 metara novih saobraćajnica, sa trotoarima i parking mestima.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*