Veliko interesovanje na sajmu zapošljavanja u Beloj Crkvi (VIDEO)

Sajam zaposljavanja Bela Crkva

Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Vršac – Ispostava Bela Crkva održan je danas u Beloj Crkvi, u restoranu „Klub“.

Sajam su svečano otvorili predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić i v.d. direktora Filijale Vršac Radojica Lazin.

„Zahvalila bih se ispred lokalne samouprave organizatorima – Nacionalnoj službi za zapošljavanje Filjala Vršac, što su omogućili ovo spajanje poslodavaca i nezaposlenih lica. Veoma je bitno za Belu Crkvu, s obzirom na veliki broj nezaposlenih, možda smo i jedna od opština u vrhu na nivou Vojvodine po broju nezaposlenih u odnosu na broj stanovnika. Poželila bih sreću nezaposlenim licima i da iskoristite ovu šansu, da bar jedan deo vas nađe svoju novu šansu kod poslodavaca“ – rekla je Violeta Simić.

Radojica Lazin, v.d. direktora Filijale Vršac zahvalio se lokalnoj samouprave opštine Bela Crkva na podršci i izrazio svoje zadovoljstvo velikim interesovanjem poslodavaca i nazaposlenih lica.

„Danas imamo 16 poslodavaca koji su izrazili potrebu za 255 novih radnika za preko 30 zanimanja. Nadam se da je ovo jedan početak nove i drugačije saradnje koju želimo da uspostavimo, a to je da nezaposleni shvate ulogu Nacionalne službe za zapošljavanje, posredovanje. Drago mi je što će sajam posetiti i učenici završnih razreda belocrkvanskih srednjih škola i da ćemo i na ovaj način zainteresovati mlade da nađu svoje zaposlenje“ – istakao je Lazin.

Između ostalih preduzeća, na belocrkvanskom sajmu zapošljavanja bile su i kompanije: PIК „Južni Banat“, „Bridge SRB“, „FLAMMAT“, „METALING“, „SAF METAL“, „ANDRIJATIC TRAVEL“, i drugi.

Traženi su bili nekvalifikovani radnici, radnici u proizvodnji, šivači, mehaničari, bravari, administrativni radnici, higijeničari, diplomirani ekonomisti, doktori medicine, medicinske sestre, vaspitači, inženjeri voćarstva i vinogradarstva i dr.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*