Vredne ruke domaćica napravile preko hiljadu krofni (VIDEO)

U organizaciji udruženja žena „Vredne ruke Bele Crkve“ u saradnji sa Turističkom organizacijom, a pod pokroviteljstvom opštine Bela Crkva, na platou ispred Gradske galerije održana je gastronomska manifestacija pod nazivom „Krofnijada“.

Mnogobrojni Belocrkvani, ali i gosti koji svoj odmor provode na belocrkvanskim kupalištima, mogli su da uživaju u domaćim krofnama i upoznaju se sa bogatom tradicijom koju članice udruženja žena čuvaju i nastoje da prenesu na mlade.

Iskusne domaćice su na licu mesta mesile i pekle krofne i kako kažu, miris vrućih krofni nas uvek vraća u detinjstvo i nema lepših i ukusnijih krofni od onih koje spremaju naše bake, jer je glavni sastojak ljubav i želja da se obraduju prvenstveno mališani.

Belocrkvanska jezera privlače veliki broj turista, a ova manifestacija je još jedan povod da ljubitelji krofni posete Belu Crkvu. Pored takmičarskog karaktera, manifestacija je imala i humanitarnu notu, za pomoć u lečenju Marine Veselinović iz Bele Crkve.

Sajam Banatskih tradicionalnih proizvoda koji je kao manifestacija i događaj ustanovljen u okviru projekta „Izgradnja mreže pijaca u prekograničnom području Oravica-Bela Crkva“, projekat broj: RORS 34, na kom izlažu robu i susreću se poljoprivredni proizvođači i udruženja građana i razmenjuju svoje proizvode i iskustva održan je ponovo i ove godine i okupio je veliki broj učesnika. Na sajmu su bili posetioci iz našeg regiona ali takođe i iz susedne Rumunije. Partner na projektu bio je grad Oravica.

Organizatorke iz Udruženja žena „Vredne ruke Bele Crkve“ zadovoljne su što je i ovogodišnja „Krofnijada“ bila uspešna i dobro posećena.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*