Vršac u programu „Exchange 5“

Vršac je jedan od gradova i opština u Srbiji, u kome će biti realizovan program „Exchange 5“. Program ima za cilj unapređenje procesa budžetiranja i finansijskog upravljanja i kontrole koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština.

Za realizaciju projekta, nakon sprovedenog konkursa, odabrano je osam lokalnih samouprava, od ukupno 41 prijave. Osim Vršca, tu su i Beograd, Novi Sad, Niš, Požarevac, Sremska Mitrovica, Šabac i Veliko Gradište. Cilj programa jeste da se sačini jedinstvena evidencija javne svojine koja pruža mogućnost efikasnog i kvalitetnog upravljanja javnom svojinom.

Program finansira Evropska unija iz sredstava IPA 2014, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) je korisnik u smislu indirektnog upravljanja sredstvima, dok je SKGO implementacioni partner.

Veoma značajnu ulogu ima i Ministarstvo finansija (MFIN) s obzirom na sadržinu podrške i teme koje su velikim delom u nadležnosti ovog ministarstva. Ukupna vrednost donacije EU je 4,45 miliona evra, a predviđeno trajanje Programa je tri godine.

U narednih nekoliko dana se očekuje i potpisivanje Memoranduma o razumevanju između programa Exchange i gradova i opština, koje su ušle u program „Exchange 5“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*