VUČEVIĆ POVODOM 12 GODINA SNS: Srpska napredna stranka potpuno promenila tok višestranačja u Srbiji

SNS 12 godina Vucevic

Srpska napredna stranka potpuno je promenila tok višestranačja u Srbiji i dala mu novi karakter koji garantuje političku stabilnost potrebnu za dalji razvoj Srbije, izjavio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

„SNS je potpuno promenila tok i smisao višestranačja u Srbiji, unela novi sadržaj i dala je novi karakter. Dugo godina se čekala takva politička organizacija koja će omogućiti da građani Srbije imaju poverenja u jednu političku stranku i da garantuje, pre svega, političku stabilnost koji je naš prvi cilj“ – rekao je Vučević na konferenciji za medije povodom 12. rođendana SNS, u sedištu stranke.

Vučević je rekao da je SNS svesna svoje velike odgovornosti i da je zato spremna da se menja kako bi odgovorila na sve izazove u budućnosti, a na dobrobit građana Srbije.

„Menjali smo Srbiju na bolje. Tražili smo još bolje rezultate i uvek podizali lestvicu na još viši nivo“ – naveo je Vučević.

Ističe da sada SNS ima istorijsku podršku, s obzirom na to da je SNS pokazala da su za nju država i narod iznad stranačkih interesa, kao i da su se samo rukovodili interesima stranke da bi pravili isključivo SNS vladu.

Vucevic SNS

Vučević ističe da postignuta politička stabilnost stvara uslove za ekonomski prosperitet, ulaganje u zdravstvo, infrastrukturu i druge oblasti.

„Smatramo da je potreban širi društveni konsenzus i nacionalno jedinstvo i u borbi sa korona virusom i u odbrani nacionalnih interesa na KiM“ – rekao je Vučević.

Vučević naglašava da su 2012. godine, kada je SNS preuzela vlast, zatekla “Titanik koji tone i kapetana koji beži sa broda”, dok je sada Srbija bezbedan brod koji mirno plovi i može da izdrži sve udare vetra – bočne i direktne i koja ima svog kapetana i jasan kurs za Srbiju i srpski narod.

Naglasio je da više tajkuni i strane ambasade ne sastavljaju vlade, kao što je to bio slučaj za vreme nekih prethodnih vlasti kada je to bilo uobičajeno, kao i da će država imati snage da zada smrtonosni udarac mafiji u Srbiji.

„Odgovor države će biti u skladu za zakonom, ali brutalan i beskompromisan. I dalje ćemo se boriti protiv korupcije“ – poručio je Vučević.

Takođe, ističe da će Srbija nastaviti da se bori za položaj svog naroda u zemljama i regionu, njihova prava i očuvanje jezika i pisma. U fokusu će biti razvoj zemlje predviđen programom Srbija 2025. u okviru kojeg će biti izgrađeni novi auto-putevi, pruge, škole, drugi infrastrukturni objekti, ojačana vojska i policija…

“Pokušaćemo da ubedimo Vučića da ostane kapiten SNS”

Vučević je izjavio da će izborna skupština SNS, ukoliko to dozvole epidemiološki uslovi, biti održana u decembru ili januaru i istakao da većina članova stranke želi da na njenom čelu ostane predsednik Aleksandar Vučić.

„Verujem da ćemo u nedelju ili na nekoj narednoj sednici Predsedništva SNS odlučiti kada će biti kongres ili velika skupština stranke, najverovatnije, u decembru ili januaru iduće godine“ – rekao je Vučević.

Tome će, ističe, prethoditi unutarstranački izbori, od mesnih odbora, opštinskih i gradskih, do skupštine stranke koja bira Glavni odbor i Izvršni odbor, ali je uveren da Vučića svi podržavaju.

„On je rekao da će se povući sa mesta predsednika stranke, a mi ćemo se potruditi da ga ubedimo da ostane kapiten, jer ne vidimo zašto da ne bude kapiten ako već donosi pobedu“ – rekao je Vučević.

Ističe da je to njegov lični stav, ali dodaje da je uveren da tako razmišlja i 99 odsto članova stranke.

Govoreći o promenama na nivou lokalne i izvršne vlasti, Vučević je rekao da je nakon ovih izbora već promenjeno više od 50 odsto predsednika opština i gradonačelnika, a veruje da će biti promena i na nivou izvršne vlasti.

Vučević dodaje da će se promene dešavati ne samo u okviru izbornih rokova, već i “između redova” ukoliko neko bude radio suprotno politici SNS i ukoliko građani ne budu zadovoljni njegovim radom.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*