Vučević: Svedoci smo autošovinizma i pretvaranja crvene buržoazije u zelenu

Milos Vucevic

Izvor: nsuzivo.rs

Bili su crvena buržoazija, pa žuta, a sada su postali zeleni džihadisti. Menjanju boje kao semafor, sebe nazivaju elitistima, a imaju izrazito antisrpske stavove, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević, koji je i potpredsednik SNS, izjavio je da smo svedoci rastućeg autošovinizma, sa čim se kako je objasnio, suočava od perioda kada je ušao u politiku ali i kroz iskustva svog oca.

On je gostujući u emisiji “Lice Nacije” na televiziji Pančevo rekao da smo uvek imali segment ili neki deo ljudi koji je sebe predstavljao kao nacionalnu elitu, a koji je u sebi ima taj autošovinistčki elemenat.

„On je potpuno eksplodirao sa dolaskom komunističke ideologije i sa stvaranjem te „crvene buržoazije“ od 1945, ali i između dva svetska rata. Postoje ti elitisktički krugovi kojima sve srpsko smeta, da je to konzervativno, paorski, nije dovoljno moderno. Iako je taj paor doneo slobodu. A iz te crvene buržoazije idemo u žutu boju, a danas imamo zeleni džihad i narativ gde stalno menjaju boje kao semafori – uverava Vučević i podvlači da ono što im je konstanta jeste ta neprekidna linija autošovinizma i poricanje svega što ima veze sa Srbijom i srpstvom – stid prema svojoj zastavi i grbu, opisivanje himne kao preteške… Onda se taj niz nastavlja, zašto mašemo zastavama, zašto imamo Dan zastave, zašto slavimo proboj Solunskog fronta… Zašto ne priznamo da smo imali dva oslobodilačka pokreta u Drugom svetskom ratu. Šta je problem da konačno pomirimo te dve Srbije, pa da nastavimo dalje i da pričamo o budućnosti. To je uradila Rusija, Putin ih je pomirio. Nije se odrekao velike Crvene armije, ali se nije odrekao ni carske Rusije“ – objašnjava Vučević.

Ceo tekst pročitajte na portalu nsuzivo.rs

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*