„Vukovi dani“ u OŠ „Marko Stojanović“ u Vračev Gaju

Učenici Osnovne škole „Marko Stojanović“ iz Vračev Gaja zajedno sa svojim nastavicima obeležili se „Vukove dane“ putem školskog sajma knjiga i radionice na temu „Stazama prošlosti“.

Članovi Literarne sekcije u saradnji sa školskom bibliotekarkom Jelenom Stanimirov su povodom „Vukovih dana“ oformili simboličan Školski sajam knjiga u cilju promovisanja kulture čitanja. Upoznavanjem sa različitim žanrovima koji krase bogati knjižni fond školske biblioteke podsetili su se da je knjiga najbolji drug. U okviru akcije „Čitam, pa šta! Pridruži se i ti!“ učenici su prelistavali stare knjige, nove knjige, monografije, srpske pesmarice, stranu i naučnu literaturu, pratili koliko knjiga može da bude ilustrovana i učili šta sve jedna objavljena knjiga mora da sadrži.

Članovi Literarne sekcije obradili su temu „Stazama prošlosti“ povodom obeležavanja Vukovih dana. Jedan deo Vukovog rada bio je sakupljački rad. Učenici hodaju stazama prošlosti i sakupljaju staro oruđe, alate, nastavna učila, skamije, kolevke, posuđe, pisaljke, odeću i postavljaju u vidu školskih eksponata.

„Ukoliko imate neko naćve, ili kotaricu, kantu, kofu, natkasnu, lodnu, kastrolu, slobodno nam priložite. Verujte, čuvaćemo kao Vuk Кaradžić reči i pesme. Prošlost uvek miriše posebno. Sačuvajmo sve što nam ostavlja za sobom.“ – kaže Danijela Jovanović, prof.srpskog jezika i književnosti.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*