Zagajička brda kroz vizuru pet umetnika (VIDEO)

Izlozba Zagajicka brda

Zajedniča izložba pet autora, belocrkvanskih umetnika, pod nazivom „Zagajička brda – mesto, prostor, vreme“ predstavljena je u čitaonici Narodne biblioteke u Beloj Crkvi.

Povod za izložbu je definisanje jedinstvenog identiteta prostora Zagajičkih brda, odnosno peščarskog ambijenta kroz vizuru više autora, a izvedeno različitim tehničkim pristupima. Direktor Narodne bibliteke i Muzeja u Beloj Crkvi, Igor Vokoun pozvao je petoro umetnika, koji su svako u svom mediju izveli radove na temu peščare.

„Svaki autor prikazan je u tehnici kojom se najviše bavi. Milan Cesarec – fotografijom, on je neko ko fotografiše prostor Bele Crkve i okoline i urbani pejzaš i pejzaš kao takav i svakodnevna dešavanja. Tereza Stamenković je autorka koje se bavi slikarstvom i tehnički gledano, ulje na platnu je tehnika kojom ona najbolja vlada. Slobodan Čolić je suštinski grafičar koji je kroz linorez i suvu iglu prikazao prostor Zagajičkih brda. Melita Todorović kroz akvarela, u pitanju je slikarska tehnika koja zahteva i brzinu i visprenost, preciznost u radu, da na brz način zaustavi ambijent koji oslikava. Tamara Dragan sa video radom koji je nastao iz serije fotografije, koje su postavljene jedna za drugom, čime je nastao video rad u tom ambijentu peščare“ – rekao je Vokoun prilikom otvaranja izložbe.

Izložba se suštinski može shvatiti kao izložba pejzaža ili izlaganje radova inspirisanih peščarom, ali i predstavljanje grupe zavičajnih profesionalaca u oblasti likovnog stvaralaštva i jezika slikovnosti.

Narednih mesec dana u Narodnoj biblioteci možete pogledati ovu jedinstvenu izložbu i otkriti nestvaran predeo Zagajičkih brda, kroz različite tehnike i umetničke senzibilitete petoro autora.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*