Zapaženi rezultati učenika Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole na takmičenjima (VIDEO)

Učenici Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole ove školske godine ostvarili su značajan uspeh na svim nivoima takmičenja.

Takmičili su iz srpskog jezika i književnosti, engleskog jezika, latinskog jezika, istorije, matematike, fizike i biologije.

„Iz svih predmeta učenici su se takmičili na okružnom nivou takmičenja, a posebno bih istakla učenike koji su se plasirali na republički nivo takmičenja iz predmeta srpski jezik i književnost, latinski jezik, istorije i biologije. Učenica prve godine Angelina Stanojlović je učestvovala iz predmeta latinski jezik i biologije i osvojila je deveto mesto, ali nam je značajno iz razloga što smo sada po prvi put imali našeg učenika na takmičenju iz latinskog jezika. Učenik četvrte godine Vojin Veljković je učestvovao iz istorije, ali bez plasmana“ – rekla je direktorka Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole Zorka Turtureja.

Natalija Živković, učenica četvrte godine, postigla je veliku uspeh na Republičkom takmičenja iz srpskog jezika i književnosti u Tršiću osvojivši drugo mesto, kao i Rastko Araškov koji je osvojio drugo mesto na takmičenju iz istorije.

„Natalija je takođe i đak generacije Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole za ovu školsku godinu. Rastko Araškov, učenik prve godine je osvojio drugo mesto na republičkom nivou takmičenja iz istorije koje se održalo u Pirotu. Čestitam svim učenicima na ostvarenom uspehu kao i profesorkama Mirjani Pančić Bužek, Svetlani Dmitrović i Vladanki Rajković koje su pripremale i vodile učenike na takmičenje“ – naglasila je Zorka Turtureja.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*