Završen „Grožđebal“ u Vršcu

grozdjebal-2017-vrsac4

U gradu pod kulom završena je jubilarna 60. manifestacija „Dani berbe grožđa – Grožđebal“, a ovom trodnevnom događaju prisustvovalo je preko 100 hiljada gostiju iz Srbije, ali i susednih zemalja Samo iz susedne Rumunije bilo je preko 20.000 posetilaca.

Vinogradi su ove godine dobro rodili, a lokalna samouprava je odrešila kesu i svake večeri na glavnoj bini nastupili su najpopularniji pevači folk i zabavne muzike.

grozdjebal-2017-vrsac

U Vinskoj ulici kraj Gradske kuće brojne male vinarije nudile su vino u bocama od pet litara po bagatelnim cenama, ono kvalitetnije u buteljkama od 0,7 litara bilo je skuplje, voće i grožđe prodavalo se i u po okolnim sokacima, a na „đinđuvarnicama“ bilo je svega od „igle do lokomotive“.

Kraj nekadašnje autobuske stanice na dugačkom plinskom roštilju posetioci su sami pekli kobasice, mnogi su ih doneli  od kuće, za samo dve stotke, tu se nudilo pivo iz gajbi.

grozdjebal-2017-vrsac1

Pre i posle koncerata štrapaciralo se kao na nekadašnjim korzoima, a u kafanama uz zvuke tamburaša uživalo se do jutarnjih sati. Tako je bilo i u vinskim podrumima na čuvenom „Putu vina“ prema Gudurici.

Zadnjeg dana više hiljada ljudi je od podneva uživalo u „Vršačkom karnevalu“ na kojem su prodefilovale brojne domaće plesne grupe iz studija, ali i vršačkih škola i većeg broja kulturno-umetničkih društava iz Zrenjanina, Srpske Crnje, Pančeva, Leskovca…

grozdjebal-2017-vrsac2

Na čelu u okićenom fijakeru sa bocom vina paradirao je čuveni Sterijin junak, gradonačelnik Vinko Lozić, sa novom devojkom, misicom berbe, Marinom Granić iz Ritiševa i njenim pratiljama izabranim prošlog petka u hotelu „Srbija“.

grozdjebal-2017-vrsac3

Posetioci, najviše deca, uživali u  su lovu na padobrančiće sa grožđem, ali  brojnim robnim nagradama, bacanim iz aviona. A uveče Vinko Lozić je „vratio ključ grada“.

Turistički poslenici su zadovoljni realizacijom bogatog programa, posetioci bogatom ponudom, a trgovci i ugostitelji dobrim pazarom.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*