Završena biciklistička staza Bela Crkva – Vračev Gaj (VIDEO)

Biciklisticka staza Vracev Gaj

Proteklih dana, belocrkvani koji su iskoristili sunčane dane oktobra za šetnju ili vožnju biciklom, mogli su primetiti mašine koje su užurbano radile na nastavku biciklističke staze do samog ulaska u naseljeno mesto Vračev Gaj. Naša ekipa je obišla gradilište i snimila sam završetak radova.

Prva i za sada jedina biciklistička staza na teritoriji opštine Bela Crkva je završena, na zadovoljstvo svih biciklista i pešaka. Proteklih dana rađen je drugi deo biciklističke staze, od Vračevgajskog jezera do samog Vračev Gaja, u dužini od 930 metara, ukupne vrednosti 6,7 miliona dinara. Sredstva za završetak ove staze opredeljena su iz budžeta Opštine Bela Crkva. Radovi na asfaltiranju su završeni, očekuje se samo postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, kao i zaštitinih ograda, pa bi prvi biciklisti mogli proći ovom stazom već u toku sledeće nedelje.

Iz lokalne samouprave poručuju da se u narednom periodu može očekivati i postavljanje rasvete i klupa duž staze, kao i njen produžetak nasipom, sve do Dunava i Stare Palanke. Jedan od prioriteta u oblasti infrastrukturnih projekata je i povećanje bezbednosti biciklista i pešaka u saobraćaju, pa se tako, u dogledno vreme, može očekivati i povezivanje ostalih naseljenih mesta, pre svega Crvene Crkve i Kusića, biciklističkim stazama.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*