Završena XII Međunarodna vajarska kolonija u Jasenovu (VIDEO)

Vajarska kolonija Jasenovo

U organizaciji Mesne zajednice Jasenovo i Ekološkog društva „Karaš“, od 5. do 12. avgusta u Jasenovu je održana XII Vajarska kolonija. Ove godine, Kolonija je okupila veliki broj umetnika iz Srbije i inostranstva – Meksika, Japana, Velike Britanije, Jermenije.

Umetnici su svoja dela u drvetu stvarali sedam dana, u prijatnom ambijentu šume, neposredno uz plažu na reci Karaš. Većina njih ističe značaj ove Kolonije u povezivanju umetnika sa različitih krajeva sveta i razmeni njihovih umetničkih senzibiliteta, ali i u njihovoj ličnoj afirmaciji, pošto će sva dela, po završetku Kolonije, biti izložena u Parku skulptura u Jasenovu. Pored toga, svi jednoglasno ističu gostoljubivost organizatora i domaćina, ali i meštana Jasenova koji im svesrdno pomažu.

Srpko Savić, osnivač i organizator Kolonije i Jelena Petković, član organizacionog odbora su zadovoljni kvalitetom radova nastalih tokom Kolonije i nadaju se da će ona, kao i Park skulptura, pomoći u boljem pozicioniranju Jasenova i Bele Crkve, na domaćoj, pa i na svetskoj kulturnoj mapi.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*