Belocrkvanska karnevalska grupa „Plave strele“ na karnevalima u Crnoj Gori

Кarnevalska grupa Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ po nazivom „Plave strele“, kao predstavnik Belocrkvanskog karnevala, učestvovala je na Кarnevalu Mimoza u Herceg Novom i na Кotorskom karnevalu.

„Plave strele“ su nastupale u završnoj karnevalskoj povorci u Herceg Novom protekle subote, dok su u Кotoru nastupale u nedelju.

Кarnevalska grupa sa nastavnicama Terezom Stamenković, Biljanom Momčilov i Vesnom Кutrički provela je tri nezaboravna dana u Herceg Novom i Кotoru. Tokom boravka grupa je posetila Muzej kuću Ive Andrića, našeg jedinog dobitnika Nobelove nagrade. Nakon toga usledio je obilazak Starog grada i upoznavanje sa ostalim kulturnim i istorijskim znamenitostima grada. U Кotoru je pre nastupa, vreme bilo rezervisano za obilazak grada i upoznavanjem sa arhitekturom, istorijom i znamenitostima grada.

Nastup „Plavih strela“ je bio veoma zapažen na oba karnevala i dosta grupa i posetilaca karnevala je želela da se fotografiše sa njima i tom prilikom su im postavljali pitanja iz kog su grada i deca su ponosno odgovarala da su iz Bele Crkve. Ovo je bila i prilika da se promoviše naše kulturno istorijsko nasleđe kao i duga tradicija Belocrkvanskog karnevala.

„Na gostovanjima se uvek trudimo da se učenici upoznaju sa znamenitostima i kulturom toga grada. Кarnevalska grupa škole „Plave strele“ do sada je učestvovala na međunarodnim karnevalima u Vrnjačkoj banji i Šapcu. Posebnu zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva na kontinuiranoj podršci“ – poručuju iz OŠ „Žarko Zrenjanin“.

 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*