“Bibliotekarka” Danijele Božičković Radulović u Beloj Crkvi

Danijela Božičković Radulović, u sali Istorijskog arhiva u Beloj Crkvi, svojim Belocrkvanima pokolonila je nezaboravno knjiiževno veče i predstavila 11 knjigu po redu “Buran život jedne Bibliotekarke”.

U prisustvu velikog broja ljubitelja pisane reči, autorku je pozdravila opštinskog veća opštine Bela Crkva Danijela Vujičić.

Danijela Božičković Radulović je naglasila da je za pisca velika čast kada nema više mesta za sedenje u publici i da joj je srce puno što u svom rodnom mestu ima priliku da predstavi novo izdanje, ali i svoj dosadašnji književni opus.

“Moja najnovija knjiga je nastala posle nekoliko decenija rada u kulturi, u biblioteci u Petrovcu na Mlavi i kroz koju su prošli mnogi ljudi koji su našoj publici poznati. Ali, ti moji doživljaji, razgovori i dijalozi ako ih nisam zapisala oni nebi postojali. Tako, rekosmo večeras reči lete, zapisano ostaje, evo zapisala sam ,pa naši čitaoci mogu da vide i kako to izgleda i bogougodno cveće kada Vladika dolazi u posetu, kako se priprema promocija za Veselina Šljivančanina ili kako neki drugi naši poznati književnici reaguju. Svaki čovek ima neku nežnu dušu, posebno mi pisci, pa mislim da sam jedina bibliotekarka u Srbiji koja je napisala knjigu o ljudima koji su prošli kroz biblioteku” – rekla je  Danijela Božičković Radulović.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić bila je i na prvoj promociji ovog književnog dela  u Biblioteci ,,Srboljub Mitić’’ u Malom Crniću u kojoj Danijela  radi kao direktor ove kulturne ustanove, a svojim sugrađanima je prenela utiske i istakla da je veče bilo izuzetno emotivno i da Danijela ima izuzetne rezultate rada u bibliotekama koje je vodila i koju sada vodi.

Danijela se osim književnosti bavi i slikarstvom. Član je Udruženja književnika Srbije i Udruženja likovnih umetnika iz Petrovca na Mlavi. Objavila je osam proznih dela i dve zbirke poezije. Njene knjige, koje sama ilustruje, prevođene su na italijanski i makedonski jezik i dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*