Državni sekretar Marko Kešelj posetio Belu Crkvu (VIDEO)

Državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj, posetio je Košarkaški klub „PBC 64“ u Beloj Crkvi i prisustvovao treningu mladih košarkaša kojima je uručio sportsku opremu.

Kešelja su u novoj sportskoj hali dočekali predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, predsednik Skupštine opštine Marjan Aleksić, zamenik predsednice opštine Darko Stanojev, član opštinskog veća Marko Lazarević i predsednik Fudbalskog saveza opštine Darko Ostojić.

Državni sekretar Marko Kešelj u razgovoru sa rukovodstvom opštine Bela Crkva upoznao se sa ulaganjima u sport i sportsku infrastrukturu na teritoriji naše opštine i naglasio da Ministarstvo i Vlada Republike Srbije žele da pokažu da su svi sportski klubovi podjednako važni i da svi mogu da računaju u svakom momentu na pomoć i podršku.

„Nova sportska hala je impresivna i pruža sve vrhunske uslove za bavljenje sportom. Ovo jeste način kako treba da se ophodimo prema našoj omladini i mladim sportistima, da im pružimo najbolje moguće uslove i budemo sigurni da će nam oni to jednog dana na najbolji mogući način i uzvratiti. Možda je baš i među ovim dečacima neki novi reprezentativac, neki novi igrač kojim će se Srbija ponositi. Zadovoljstvo mi je da sam danas u Beloj Crkvi sa mladim košarkašima i oni treba da znaju da Ministarstvo sporta, njihova država, Vlada Republike Srbije će i u narednom periodu raditi na tome da imaju što bolje uslove za bavljenje sportom.“ – rekao je Marko Kešelj.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić zahvalila se na poseti i osvrnula se na ulaganja u sport koja se izdvajaju iz lokalnog budžeta.

„Drago mi je što smo, pored pohvala za novu sportsku halu, dobili pohvalu i za ono što mi inače radimo u sportu kao lokalna samouprava. Ove godine to su izdvajanja od 22 miliona dinara za redovno funkcionisanje sportskih klubova. Imamo nešto preko 30 klubova, od fudbalskih klubova do klubova koji se bave sportovima na vodi i posebno sam ponosna što imamo i sportske klubove invalida rada. U prethodnom periodu potrudili smo da obezbedimo što bolju sportsku infrastrukturu, od modernog košarkaškog terena, teretane na otvorenom, do rekonstrukcije vaterpolo igrališta na Gradskom jezeru. Baviti se sportom je zaista preduslov za zdrav život, a nama je bitno da naši mališani imaju iste uslove za treninig i postizanje sportskih rezulatata kao njihovi vršnjaci u velikim gradovima.“ – naglasila je Violeta Simić.

Nakon što su pokazali svoja umeća nekadašnjem košarkašu i reprezentativcu Srbije Marku Kešelju, dečaci iz Košarkaškog kluba „PBC 64“ iskoristili su priliku i da se fotografišu i nisu krili svoje oduševljenje ovom posetom.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*