Izložba Nikole Velickog u Muzeju u Beloj Crkvi

Izložba radova Nikole Velickog „Pepa i tri tačke…“ biće otvorena u utorak, 21. februara u 18 časova, u galerijskom prostoru Muzeja u Beloj Crkvi.

Izložba „Pepa i tri tačke…“ je realizovana u cilju nastavka misaonog procesa autora, koji je publici prvi put prikazan marta 2022. godine u Kulturnom centru Beograda. Izložba je od prikazivanja skupa pojedinačnih radova, u nastavku, sa tri tačke postala jedinstveni rad – svojevrsni oblik umetničke instalacije.

Poslednjih godina je kao junak u stvaralaštvu Velickog posebno prisutna porodica Pepe praseta – ideonim bezbrižne porodice, čija svakodnevica je baza celokupne egzistencijalne potrebe. Radovi sa temom ove porodice nisu kritika društva, već ukazivanje na pedagoški razvoj generacija dvadesetprvog veka.

Nikola Velicki rođen je 1983. godine u Nišu. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2008. godine kod profesora Miodraga Mlađovića. Doktorirao 2017. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu kod profesora Vladimira Veljaševića. Član je ULUS-a od 2009. godine. Zaposlen na Fakultetu likovnih umetnosti, kao asistent na grafičkom odseku. Priredio je 20 samostalnih izložbi i preko 90 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*