Karnevalska povorka – čarobni eksponati i kostimi oduševili publiku u Beloj Crkvi (VIDEO)

Internacionalna povorka „Belocrkvanskog karnevala“ održana je 29. juna. Publika je uživala u kreativnim kostimima i maskama, posebno najmlađih, a eksponati sa motivima specifičnim za belocrkvanske predele i ovoga puta uspeli su da iznenade, kako svoje sugrađane, tako i brojne goste.

Lokalna samouprava opštine Bela Crkva na čelu sa predsednicom opštine Bela Crkva Violetom Simić i predsednikom Skupštine opštine Marjanom Aleksićem za članove Federacije evropskih karnevalskih gradova i predstavnike karnevalskih grupa u dvorištu zgrade opštinske uprave organizovala je svečani prijem.

Glavnom ulicom prodefilovalo je 10 eksponata, odnosno alegorijskih kolica, čime je dostojno nastavljena tradicija Belocrkvanskog karnevala, kao najstarijeg karnevala u Srbiji.

Publika je posebnim aplauzima pozdravila dečje karnevalske grupe, osnovnih i srednjih belocrkvanskih škola. Razigrane i vesele karnevalske grupe oduševile su publiku, a posebnu atrakciju predstavljale su karnevalske grupe iz Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

Publika je uživalu u nastupu karnevalskih grupa iz Leskovca, Rakovice, Vrnjačke Banje, Pančeva, Šapca i Bavaništa.

Za sam kraj ovogodišnje karnevalske povorke priređen je vatromet i koncert Milice Pavlović, a „Belocrkvanski karneval“ otvorio je sezonu karnevala kako u Srbiji tako i širom Evrope.

1 Komentar

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*