Književno veče Danijele Božičković Radulović u Beloj Crkvi

Predstavljanje knjige „Buran život jedne bibliotekarke“ autorke Danijele Božićković Radulović  koja se potpisuje kao Danijela MilaNova održaće se u petak 24. februara u Istorijskom arhivu Bela Crkva.

Svoju 11 knjigu po redu ,,Buran život jedne bibliotekarke“ koja je izašla prošle godine, Danijela će Belocrkvanima predstaviti u svečanoj sali Istorijskog arhiva sa početkom u 18 časova.

Danijela je rođena u Beloj Crkvi gde je provela detinjstvo i mladost. Posao prosvetnog radnika obavljala je u selima u Homolju, da bi nakon toga prešla u oblast kulture. Radila je godinama kao direktor Biblioteke u Petrovcu na Mlavi, a od 2016. godine je na mestu direktora Biblioteke u Malom Crniću. Objavila je više radova u stručnim i književnim časopisima. Njeni radovi ušli su u preko pedeset zbornika. Objavila je 11 knjiga koje su prevedene na makedonski i italijanski jezik.

Po knjizi, koju je napisala u saradnji sa Antiletom Živković „Čipka i čokolada“ urađena je i pozorišna predstava koja je do sada imala preko trideset izvođenja. Za roman za decu „U strahu je veliki strah“ dobila je međunarodnu nagradu „Ana Frank“ u Skoplju. Na takmičenju za najkraću priču 2012. godine (Alma i Beografiti) njena priča osvojila je prvo mesto. Dobitnica je nagrade „Carica Teodora“ u Nišu 2016. godine, dobitnica „Zlatne značke“ KPZ Srbije za 2016. godinu, nagrade „Mrgud“ u Doljevcu za 2017. godinu, kao i „Banatsko pero“ za 2017. godinu. Član je Udruženja likovnih umetnika Petrovac (ULUP) i Udruženja književnika Srbije.

Veče će krasiti razgovor o njenom delu „Buran život jedne bibliotekarke – Šta je na strani 68?!“, kao i ostalim njenim delima.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*