Poezija i kreativne radionice na „Belocrkvanskom karnevalu“ (VIDEO)

Četvrti dan „Belocrkvanskog karnevala“ protekao je uz predstavljanje književnog opusa Zorana Raškovića i kreativnu radionicu za decu Udruženja žena „Vredne ruke Bele Crkve“.

Zbirka pesama „O izgubljenom vremenu“ Belocrkvanina Zorana Raškovića predstavljena je u Narodnoj biblioteci. O knjizi je govorio jedan od recezenata Živan ištvanić.

Stihove su čitale učenica Belocrkvanske gimnazije i ekonosmke škole Angelina Stanojlović i Indira Ivanov. Profesorica engleskog jezika i književnosti Miljana Nišavić pročitala je rezencije.

Zoran Rašković je objavio 14 samostalnih zbirki pesama, poema i refleksija. Njegove pesme nalaze se u tri antologije savremene poezije, dobitnik je brojnih priznanja za svoja književna dela i nalazi se na listi 100 najznačajnih Roma u Srbiji. Ovo je bilo jubilarno, deseto Zoranovo učešče na Belocrkvanskom karnevalu.

Izdavač knjige „O izgubljenom vremenu“ direktor Centra za kulturu Ilija Blanuša tim povodom uručio je Zoranu Raškoviću posebnu zahvalnicu

U plodonosnom radu od 30 godina uživali su svi prisutni, slušajući stihove koji slave ljubav kao najuzvišeniju emociju.

U dvorištu Centra za kulturu Bela Crkva i Turističke organizacije opštine Bela Crkva, članice Udruženja žena „Vredne ruke Bele Crkve“ pripremile su kreativnu i maštovitu radionicu za naše najmlađe sugrađane.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*