Šarena dečija povorka na „Belocrkvanskom karnevalu 2024“ (VIDEO)

Belocrkvanski karneval se od svih karnevala u Srbiji razlikuje po tome što je najstariji, sa tradicijom od skoro dva veka i predstavlja spoj mladosti, radosti i ljubavi.

Protekli petak je bio dečji dan, a mališani su prikazali sve lepote „Belocrkvanskog karnevala“, uz obilje šarenih kostima, zanimljivih koreografija, iskrenih osmeha i radosti.

Na povorci su učestvovali vrtići Predškolske ustanove „Anđelka Đurić“ kao i osnovne škole sa teritorije opštine Bela Crkva. Povorku je predvodio najmlađi sastav belocrkvanskih mažoretkinja, a nakon toga publika je uživala u nastupu dalmatinaca, razigranih kocki, cvetića, veselih školaraca i još mnogo predivnih karnevalskih grupa.

Po oceni stručnog žirija, u sastavu predstavnika Federacije karnevalskih gradova Srbije, najbolja je bila dečija karnevalska grupa Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ pod nazivom „Imaginarium“, drugo mesto zauzela je karnevalska grupa „Bogatstvo našeg kraja“ Predškolske ustanove „Anđelka Đurić“ i Osnovne škole „Mara Janković“ Kusić, a treće mesto pripalo je grupi „Filipini“ Osnovne škole „Marko Stojanović“ Vračev Gaj.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*