U belocrkvanskim osnovnim školama obeležen Međunarodni dan bezbednosti na internetu

Međunarodni dan bezbednosti na ineternetu u osnovnim školama na teritoriji opštine Bela Crkva obeležen je nizom aktivnosti.

U Osnovnoj školi “Đorđe Maletić” u Jasenovu već duži niz godina obeležava ovaj dan tokom prve nedelje februara. Sa učenicima viših razreda organizovane su brojne aktivnosti. Učenici su odgledali video lekcije koje su deo kampanje odeljenja za visokotehnološki kriminal pri Ministarstvu unutrašnjih poslova pod nazivom „Pojam interneta, društvenih mreža i elektronskog nasilja“ i „Kako se zaštititi na internetu i društvenim mrežama“.Takođe, đaci su se podsetili na koji način funkcioniše Nacionalna platforma za prevenciju nasilja „Čuvam te“. Učenici su izradili panoe i diskutovano je na temu bezbednosti dece na internet.

Predavanje o bezbednom korišćenju internet održano je u osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” za učenike šestih i osmih razreda. Nakon predavanja, učenici su radili onlajn kviz o usvojenim znanjima. Ekipe koje su imale najviše tačnih odgovora dobile su medalje. Ovo je još jedna uspešna saradnja sa Policijskom stanicom u Beloj Crkvi.

 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*