U Grebencu obeležana seoska slava (VIDEO)

Seoska slava u Grebencu, Spasovdan, obeležena je uz bogat kulturno-umetnički program.

U organizaciji KUD „Đorđe Košbuk“, Saveta Mesne zajednice i Udruženja žena „Grebenački miraz“, meštani Grebenca i mnogobrojni gosti uživali su u narodnoj igri i pesmi kao i u gastronomskim specijalitetima koje su pripremile članice udruženja žena.

„Opština Bela Crkva je multinacionalna i multikulturalna sredina i mi svi živimo u harmoniji, slozi i međusobno sarađujemo. To se danas može videti u Grebencu, osim domaćina KUD „Đorđe Košbuk“ nastupaju i kulturno umetnička društva iz Kruščice, Jasenova i Kusića. Mogli smo videti različite narodne igre i pesme i mi smo ponosni i srećni što je na ovakav način obeležen praznik u Grebencu. Udruženja žena „Grebenački miraz“ kao i svake godine učestvuje sa izložbom narodnih nošnji i mi smatramo da su narodne nošnje najbitnije element jedne nacionalne zajednice“ – rekla je Aleksandra Popa predsednica Udruženje „Grebenački miraz“.

Obeležavanje praznika uz učešće cele lokalne zajednice je od velikog značaja za stanovnike Grebenca u cilju očuvanja rumunske narodne tradicije.

 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*