Za kraj sportskog leta u Beloj Crkvi održan turnir u basketu

Turnir u basketu „3 na 3“ održan je proteklog vikenda na košarkaškom terenu u Železničkom parku u Beloj Crkvi.

Ovaj sportski događaj su organizovali Kancelarija za mlade, Centar za kulturu, Sportski savez opštine Bela Crkva i Savet za mlade, a sve pod pokroviteljstvom Opštine Bela Crkva.

Prvi dan turnira bio je namenjen podmlatku do 14 godina, a drugog dana igrali su seniori.

U kategoriji do 14 godina, prvo mesto je osvojila ekipa „Trojkaši“, koju su činili Mateja Munćan, Veljko Krstić, Nikola Veljković i Đorđe Veljković. Drugo mesto pripalo je ekipi „Bambusi“, a treće mesto je osvojila ekipa „Cunami“ iz Vršca. Najbolji igrač prvog dana turnira bio je Veljko Krstić iz ekipe „Trojkaši“.

Pobednici turnira u kategoriji do 14 godina
Pobednici turnira u kategoriji do 14 godina

Drugog dana turnira, u seniorskom delu takmičenja prvo mesto osvojila je ekipa „Suncokreti“ iz Vršca, koju su činili Nikola Narančić, Aleksa Savić, Miloš Baltić i Dušan Čolić. Drugo mesto pripalo je ekipi „Breg 013“ Vršac i treće mesto osvojila je ekipa „Na silu, na silu“ iz Bele Crkve.

Pobednici turnira u kategoriji seniora
Pobednici turnira u kategoriji seniora

Najbolji igrač turnira u seniorskom delu bio je Aleksa Savić iz pobedničke ekipe „Suncokreti“.

Član Opštinskog veća opštine Bela Crkva Marko Lazarević istakao je da je publika imala priliku da dva dana uživa u dobrom basketu, za sam kraj sportske letnje sezone u Beloj Crkvi.

„Vrlo sam zadovoljan kako je sve prošlo. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji. Drago mi je što smi imali 17 ekipa sa oko 70 takmičara, što pokazuje da turnir u basketu napreduje iz godine u godinu“ – dodao je Lazarević.

Basket, kao urbani timski sport, jedan je od najpopularnijih vidova rekreacije kod nas, a turnir koji se održava krajem leta u Beloj Crkvi postao je prava mala tradicija.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*