Značajan jubilej Udruženja likovnih stvaralaca amatera u Beloj Crkvi

ULSA Bela Crkva jubilej

Udruženje likovanih stvaralaca amatera osnovano je pre 15 godina u Beloj Crkvi, sa zadatkom da doprinosi razvoju kulture, a povodom obeležavanja ovog jubileja u Galeriji udruženja priređena je izložba radova, kao i kreativna radionica.

„Do sada smo učestvovali na preko 120 izložbi, imamo veliki broj nagrada i priznanja. Redovno organizujemo kreativne radionice za decu i prisutni smo na svim značajnim manifestacijama u našoj opštini. Galerija udruženja je posebno posećena za vreme turističke sezone, tu se družimo i prezentujemo naš rad široj publici“ – rekla je Milana Jovanović, predsednica ULSA Bela Crkva.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić prisustvovala je obeležavanju ovog značajnog jubileja za udruženje likovnih stvaralaca amatera u Beloj Crkvi.

„Drago mi je što ovo udruženje proslavlja 15 rođendan, prostor galerije je pun divnih radova različitih stilova i pozitivne energije. S obzirom da je galerija na atraktivnoj lokaciji u centru grada, turisti koji borave u našoj opštini imaju šta da vide i da ponesu iz Bele Crkve. Želim im još dugo da traju i da predstavljaju Belu Crkvu na najlepši mogući način, kao i do sada“ – istakla je Violeta Simić.

Članovima udruženja predstoji međunarodna izložba u Lapovu, zatim izložbe u Majdanpeku, Zrenjaninu, Plandištu i smotra likovnih stvaralaca amatera Vojvodine.

 

 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*