Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Domu zdravlja „Bela Crkva“

Crveni krst Bela Crkva u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Pančeva sproveo je treću redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u našoj opštini. Akcija davanja krvi je održana u Domu zdravlja „Bela Crkva“, a naši davaoci su se i ovoga puta u velikom broju odazvali pozivu Crvenog krsta iz Bele Crkva da daju krv.

„Već je svima poznato, da u letnjim mesecima imamo velike manjkove krvi i to se ponavlja u celoj Srbiji, godinama unazad. Sada su naročito bile deficitarne rh negativne krvne grupe, zbog čijeg manjka su u poslednjih 10-tak dana već počele da se otkazuju operacije. Naši prijatelji, transfuziolozi iz Pančeva se uvek raduju terenu u Beloj Crkvi, jer znaju da se naši verni davaoci krvi uvek odazivaju kad je najpotrebnije. Tako je bilo i ovoga puta. U oba dana ove akcije, krv je dobrovoljno dalo čak 111 naših davalaca. U prvom danu krv su dala 52 naša sugrađana, a u drugom danu akcije 59 davalaca. Krv je prvi put dalo 9 davalaca“ – rekao je sekretar Cvenog krsta Bela Crkva, Vladmir Radonjić.

Akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvali su se i članovi Spasilačke službe na vodi Bela Crkva, koji ne samo što brinu o bezbednosti svih kupača na belocrkvanskim jezerima, već svojim primerom i podižu svest o potrebi redovnog dobrovoljnog davanja krvi radi  postizanja kvalitetne, bezbedne i dostupne krvi i krvnih derivata za sve pacijente kojima je ona potrebna.

Spasioci Bela Crkva

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*