Aktivisti Srpske napredne stranke u Beloj Crkvi  i udruženja građana u akciji uređenja vidikovca „Tri krsta“

Aktivisti  4. Mesnog odbora Opštinskog odbora Srpske napredne Stranke Bela Crkva, članovi udruženja „Subnor”- a i udruženja cvećara „Za cvetnu Belu Crkvu“ sproveli su danas akciju uređenja najpoznatijeg vidikovca u Beloj Crkvi.

Pokupljeno je sve smeća, kako uz stepenište, tako i na samom prostoru vidikovca. Aktivisti su posadali novo cveće i sadnice jasena, a uklonjeni su neprimerini grafiti na spomen obeležju.

Vidikovac „Tri krsta“ se nalazi iznad starog jezgra grada, sa jedinstvenim pogledom na Belu Crkvu i okolinu. Sa ovog mesta vide se četiri crkve: katolička, pravoslavna, ruska, rumunska, obronci Кarpata u rumunskom Banatu, tok reke Nere, srpska sela sa druge strane Nere u Rumuniji, srpski srednjovekovni manastir Кusić i Dunav u daljini.Planinski vazduh koji dolazi sa obronaka Кarpata ovde može najbolje da se oseti.

“Vidikovac „Tri krsta” je obavezna destinacija koju posećuju mnogobrojni turisti tokom boravka u Beloj Crkvi. Odlučili smo se da dodatno oplemenimo i ulepšamo  ceo ovaj prostor novim cvećem i zelenilom kako bi naši sugrađani i gosti tokom svog boravka u našoj varošici uživali u jedinstvenom ambijentu vidikovaca-  ističe poverenik OO SNS Bela Crkva, Violeta Simić.

Sredstva za ovu akciju obezbeđena su ličnim donacijama članova i simpatizera OO SNS Bela Crkva. U radnoj akciji učestvovali su i građani koji su sami želeli da pomognu i daju svoj doprinos za lepši izgled vidikovca.

Najlepše fotografije panorame Bele Crkva nastale su upravo na vidikovcu “Tri krsta”, a u proteklom periodu postavljena je nova rasveta, klupe, kante za smeće kao i panoramski teleskop.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*