Aktivnosti udruženja „Autizam Južni Banat“

„Plava nedelja 2023“ u opštini Bela Crkva počeće osvetljenjem Gradskog parka, Gradskog muzeja i Kancelarije za mlade opštine Bela Crkva u nedelju 2. aprila.

Đaci Tehničke škole „Sava Munćan“ u ponedeljak 3. aprila posetiće Češko Selo, Etno muzej i crkvu Svetog Jana Napomuka.

U periodu od 4. do 7. aprila realizovaće se likovne i muzičke radionice kao i ples u Osnovnoj školi „Đorđe Maletić“ u Jasenovu, Osnovnoj školi „Sava Munćan“ u Kruščici, Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ Bela Crkva, Osnovnoj školi „Marko Stojanović“ u Vračev Gaju i Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi u organizaciji Učeničkog parlamenta.

Učenici i nastavnici OŠ „Dositej Obradović“ Bela Crkva pripremili su inkluzivnu školsku priredbu 6. aprila, iščekujemo lepotu dečije izvedbe. Istog datuma organizovana je promocija knjige „Roditelji pišu“ u „Priči“ sa početkom u 19 časova.

Predstavnici srednjoškolskog obrazovanja opštine Bela Crkva 7. aprila gostovaće na radio „Bela Crkva“ na temu: vršnjačka podrška drugarima.

U Opštini Kovin Dnevni boravak „Lasta“ u saradnji sa osnovnim školama organizovao je likovne radionice.

U Opštini Vršac ŠOSO „Jelena Varjaški“ organizovala je veliki broj radionica u saradnji sa Hemijsko – medicinskom školom. Pridružuje im se i UG „Otvoreno srce sveta“ i Gimnazija „Borislav Petrov – Braca“ prodajnom humanitarnom izložbom. Podršku osobama sa autizmom pružaju i Opštine Plandište i Alibunar.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*