Bela Crkva: Radionica o ruralnom razvoju i turizmu

U opštini Bela Crkva održana je radionica u okviru implementacije projekta „Diversifikacijom ekonomije u ruralnoj sredini do boljeg kvaliteta života na selu u opštinama Plandište, Bela Crkva i grada Vršca“ sufinansiranog od stane Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.

Radionica je organizovana od strane udruženja Partnerstva za teritorijalni ruralni razvoj SELO PLUS, na temu prerade poljoprivrednih proizvoda na tradicionalni način – diversifikacije proizvodnje i prodaje sa kućnog praga i izvori finansiranja aktivnosti gazdinstava, načinu registrovanja kao i podrška E-poslovanju.

U veoma konstruktivnom dijalogu prisutni su sa predavačima istakli snažnu zainteresovanost za novi pristup tržištima i potencijalnim potrošačima, izneli svoje probleme kao i predstavili svoje viđenje tema koje su obrađivanje na svakoj od radionica, a sve u cilju jačanja postojećih gazdinstava kao i otvaranju novih.

Aktivno učešće i podršku svim sprovedenim aktivnostima za realizaciju navedenih radionica dao je i resorni član gradskog veća Grada Vršca za ruralni razvoj gospodin Slaviša Maksimović.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*