Belocrkvanin Sava Vasiljevski brani zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji

Legenda belocrkvanskog sporta, Sava Vasiljevski, i u osmoj deceniji nastavlja da niže izvanredne uspehe. Aktuelni svetski i evropski  prvak u powerliftingu  Masters 4 seniorskoj kategoriji u petak putuje u Litvaniju na još jedno Evropsko prvenstvo kako bi odbranio šampionsku poziciju.  

Lokalna samouprava opštine Bela Crkva iz programa za sportska udruženja obezbedila je sredstva za put, smeštaj i kotizaciju našeg svetskog šampiona.

Kao simboličan poklon pred put predsednica opštine Bela Crkva, Violeta Simić, uručila je Savi trenerku sa obeležjem Bele Crkve i poželela puno uspeha na Evropskom prvenstvu.

Pre pola veka, 12. januara 1970. godine, Sava je podigao svoj prvi teg. Bio je i prvak Jugoslavije čak šest puta u konkurenciji do 110 kilograma. Te pobede su večne, jer jugoslovenskog takmičenja više neće biti. Poslednje je održano u Sarajevu 1986. godine, gde je Sava oborio dotadašnji apsolutni jugoslovenski rekord, u kategoriji do 110 kilograma, podigavši 200 kilograma „sa klupe“.

Prošle godine okitio sa četiri zlata na prestižnim takmičenjima u kategoriji veterana. Aktuelni je prvak sveta, Evrope, Srbije i Vojvodine.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*