Belocrkvanski ronioci pobednici Vidovdanskog maratona

Vidovdanski maraton KPA Bela Crkva

Tradicionalni 15. Vidovdanski maraton u plivanju perajima održan je 24. juna na Glavnom belocrkvanskom jezeru. Organizatori su bili Savez podvodnih aktivnosti Srbije, Savez podvodnih aktivnosti Vojvodine i kao domaćin, Klub za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“.

Veliki broj takmičara iz sedam ronilačakih klubova pokušao je da dopliva do najsjajnijih odličija u disciplini daljinskog plivanja perajima, jednoj od težih ronilačkih disciplina. Discipline su bile određene kategorijom plivača, pa se, prema tome plivalo na 500 m, 2 km i 4 km.

Ovaj Vidovdanski maraton obeležio je uspešan nastup članova kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ u skoro svim kategorijama.

Vidovdanski maraton KPA Bela Crkva

U kategoriji mlađi pioniri do 500 m prvo mesto osvojio je Mihajlo Savatović, a u kategoriji pioniri do 500 m prvo mesto pripalo je Luki Savatoviću ,a drugo Marku Obradoviću. U kategoriji kadeti 500 m prvo mesto zauzeo je Mihajlo Gašić, a prvo mesto u kategoriji elita (mono peraja) 4 km osvojio je Dušan Mihajlović. Milan Perašević zauzeo je 4 mesto u kategoriji Seniora 4 km, peto mesto Predrag Vučić, šesto Matko Malenica. U kategoriji veterana preko 50 godina na 2 km prvo mesto osvojio je Dragan Perašević.

U ekipnom plasmanu KPA „Bela Crkva“ osvojio je prvo mesto, drugo mesto RK Posedion iz Beograda i treće mesto KPA „Pančevo“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*