Dve zlatne medalje za „Ecoagri Serbia“ u Novom Sadu

Preduzeće „Ecoagri Serbia“ proizvodi sedam vrsta organskog brašna „Naše dobro“. Na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu ovoj firmi dodeljene su dve zlatne medalje, za kvalitet integralnog brašna od heljde i za dizajn ambalaže.

U firmi koja poseduje sve važeće sertifikate za prodaju organskih ratarskih proizvoda u zemlje EU otišlo se korak dalje. Otvoreno je postrojenje za mlevenje i pakovanje integralnog brašna, specijalnih crnih brašna i sušenih pšeničnih mekinja. Osam meseci radi se sa dve nezavisne linije za pakovanje,vertikalnom automatskom pakericom za pakovanje praškastih materija i pakericom za pakovanje zrna. Nova proizvodnja zahtevala je i otvaranje pet novih radnih mesta.

Priznanja u vidu dve zlatne medalje na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu naizgled su došla brzo, ali ukoliko se uzme u obzir da se u konverziju ušlo 2012.godine i da je do proizvodnje organskog brašna bilo puno ulaganja.

– Paralelno sa proizvodnjom organskih ratarskih žitarica planirana je i proizvodnja brašna koju smo evo finalizovali početkom ove godine. Sada je na nama da kroz kvalitetan proizvod i ambalažu i naravno konkurentan proizvod nađemo mesto na tržištu. Možemo da radimo sa manjom maržom jer ne uvozimo sirovinu, već koristimo sopstvenu, proizvedenu u Beloj Crkvi. Za sada radimo sedam proizvoda, asortiman ćemo uvećavati kako to tržite bude zahtevalo, kaže Mlađan Ljubić, gen.direktor „Ecoagri Serbia“ ad.

– Pratimo trendove, tehnologija je vrlo savremena. Počećemo da pakujemo u inertnoj atmosferi azota i mislim da ćemo biti prvi u Srbiji koji tako nešto rade. Linija za integralno mlevenje je spoj stare i nove tehnologije mlevenja na kamenu ali posebno i moderno za dobijanje vrlo kvalitetnog brašna, ističe Saša Nešić, dipl.ing tehnologije.

Još od 2011.godine na tržištu postoji distributivna kuća „Generalova radnja“ koja je radna jedinica „Ecoagri Serbia“ ad i koja distribuira organska brašna „Naše dobro“. Na taj način je već otvoreno tržište Srbije, pa i dva velika trgovinska lanca

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*