Festival „Lepota različitosti“ počinje večeras

Multikulturalni i internacionalni festival „Lepota različitosti“ počinje večeras svečanim otvaranjem u Gradskom parku sa početkom u 19 časova.

Festival po jedanaseti put organizuje Češka beseda Kruščica, a tokom tri dana očekuju se nastupi preko 20 folkloraša, horova i muzičkih grupa.

Večeras će najpre učesnici festivala prodefilovati glavnom ulicom, a nakon toga nastupiće u Gradskom parku. Drugi dan festivala održava se u Kruščici i obuhvata nastupe horova i pevačkih grupa. U nedelju svi posetioci uživaće u raznolikosti narodne igre i pesme, a nastupi foklornih sekcija počinju u 18 časova.

Lepota različitosti je festival koji spaja ljude i prepliće tradiciju. Ova manifestacija je od velikog značaja za češku zajednicu u smislu promocije češke kulture i tradicije, a posebno je značajna zbog multinacionalnosti koja krasi našu sredinu. Naše najveće bogatstvo je multikulturalnost, naše različitosti koje nas spajaju i čine bogatstvo lokalne zajednice.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Ambasada Republike Češke u Beogradu, Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Opština Bela Crkva i Nacionalni savet češke nacionalne manjine.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*