Izložba fotografija „Najlepša zemlja“ u Istorijskom arhivu u Beloj Crkvi (VIDEO)

izlozba najlepsa zemlja bela crkva

U organizaciji Centra Ruskog geografskog društva u Srbiji i Udruženje za zaštitu Dunava i Save, od 4. do 7. jula 2018. godine u Beloj Crkvi borave predstavnici Ruskog geografskog društva i studenati iz Srbije.

Tokom ovog letnjog ekološko-geografskog kampa, studenti i mladi ljude iz Srbije i Ruske federacije, obići će okolni prostor i desnu obalu Dunava radi upoznavanja terena i edukacije.

Tim povodom, u četvrtak 5. jula sa početkom u 19 časova, u Izložbenoj sali Istorijskog arhiva Bela Crkva otvorena je izložba fotografija Ruskog geografskog društva na temu „Najlepša zemlja“. Na otvaranju su govorili Ljiljana Radonjić, direktor Istorijskog arhiva Bela Crkva i Dr Miroljub Milinčić, redovni profesor Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Rusko geografsko društvo je jedno od najstarih geografskih društava na svetu. Osnovano je ukazom cara Nikolaja I 1845. godine i uvek je imalo prvorazredni društveni i nacionalni značaj. Novembra 2009. godine, za predsednika Ruskog geografskog društva (RGD) izabran je Sergej Kužegedovič Šojgu, a formiran je i Savet pokrovitelja kojim predsedava predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin. Danas, u Rusiji i inostranstvu, Rusko geografsko društvo ima oko 20.000 članova, a regionalne kancelarije su otvorene u svih 85 regiona Ruske Federacije.

Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji zvanično je počeo da radi 16. oktobra 2016. godine i do sada su realizovani brojni projekti na teritoriji Srbije i Ruske Federacije. Pored ostalog posebnu pažnju poklanja razvoju edukativnih i socijalnih programa za potrebe studenata i drugih mladih ljudi iz Srbije i Ruske Federacije.

rusko geografsko drustvo u beloj crkvi

Izložba „Najlepša zemlja“ otvorena je narednih 15 dana u Istorijskom arhivu Bela Crkva, a fotografije prikazuju prirodne lepote i druge motive Ruske Federacije sa tradicionalnog foto konkursa Ruskog geografskog društva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*