Izložba „Pepa i tri tačke…“ otvorena u Muzeju u Beloj Crkvi (VIDEO)

U galerijskom prostoru Muzeja u Beloj Crkvi otvorena je izložba Nikole Velickog pod nazivom „Pepa i tri tačke…“.

Izložba „Pepa i tri tačke…“ je realizovana u cilju nastavka misaonog procesa autora, koji je publici prvi put prikazan marta 2022. godine u Kulturnom centru Beograda. Izložba je od prikazivanja skupa pojedinačnih radova, u nastavku, sa tri tačke postala jedinstveni rad – svojevrsni oblik umetničke instalacije.

Izložba kao jedinstvena autorska interpretacija sveta junaka mladih generacija koje stasavaju sa porodicom Pepe praseta izazvala je različite reakcije publike.

Iz vizure Nikole Velickog, definisana jasnim crtežom visokog kvaliteta, ova izložba govori o slojevitosti izgradnje junaka i njegovoj transformaciji u svet pop kulture.

Nikola Velicki rođen je 1983. godine u Nišu. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2008. godine kod profesora Miodraga Mlađovića. Doktorirao 2017. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu kod profesora Vladimira Veljaševića. Član je ULUS-a od 2009. godine. Zaposlen na Fakultetu likovnih umetnosti, kao asistent na grafičkom odseku. Priredio je 20 samostalnih izložbi i preko 90 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba je za posetioce otvorena do kraja aprila meseca.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*