Jesen u Gradskom parku

Park Bela Crkva 1

Gradski park predstavlja zelenu oazu u samom centru Bele Crkve. Javno komunalno preduzeće „Belocrkvanski komunalac“ svake jeseni ulepša Gradski park novim cvećem u rundelama, a sada su posađene viole koje su otporne na zimu i rascvetaju se sa prvim prolećnim danima.

Predivan ambijent Gradskog parka i topli dani Miholjskog leta privlače veliki broj meštana koji koriste svaku priliku da šetaju i odmaraju u parku, a deca se posebno raduju druženju i razonodi na dečijem igralištu.

Park Bela Crkva 4

Prvi podaci o postojanju parka u Beloj Crkvi datiraju iz perioda posle 1840. godine. Godine 1912. podignut je današnji muzički paviljon, a godinu dana kasnije podignuto je postrojenje sa bunarom i kućicom. U centru parka se nalazi paviljon za svečanosti i okupljanja koji podseća na prošla vremena.

Radnici Komunalnog preduzeća posadili su viole i u parku na Trgu ruskih kadeta, a na građane apeluju da sačuvaju cveće i prirodu oko sebe, jer je ona ta koja krasi naše okruženje.

Ruski park 2

Pravi primer kako se voli i ulepšava svoj grad, dali su nam i naši sugrađani iz ulice Prvog oktobra. Oni su iskoristili stari bicikl, ofarbali ga i napravili od njega svojevrsnu cvetnu dekoraciju ispred svoje kuće.

Cvetni bicikl

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*