Košarkaška utakmica označila početak rada nove sportske sale u Beloj Crkvi (VIDEO)

Prva zvanična utakmica u novoj sportskoj sali u Beloj Crkvi odigrana je u subotu 18. marta. Ovaj značajan događaj u našoj opštini predsednica opštine Violeta Simić simbolično je obeležila sa najmlađim belocrkvanskim sportistima.

„Ovom utakmicom u novoj sportskoj sali definitivno je i svečano otvaramo. Nakon toliko decenija Bela Crkva je dočekala da ovakav objekat počne da radi, da svi naši sportisti imaju uslove za treniranje i svoje sportske karijere. Osmislili smo da ovaj događaj bude simboličan, da deca, koja su naša budućnost, puste balone i požele svoje sportske želje. Želim i da pozdravim naše goste iz Nove Pazove koji su zajedno sa nama postali deo belocrkvanske sportske istorije“ – rekla je Violeta Simić.

Prvoj zvaničnoj utakmici u novoj sportskoj sali prisustvovao je i pokrajinski poslanik Darko Bogosavljević. Projekat izgradnje sportske sale u Beloj Crkvi realizovan je u periodu od 2019. do 2020. godine, u vreme kada je Bogosavljević bio na mestu predesdnika opštine Bela Crkva.

„Ponosan sam što je projekat izgradnje sportske sale u Beloj Crkvi uspešno realizovan i zahvalio bih se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci. Ovaj objekat je jedini na teritoriji naše opštine koji ispunjava sve kriterijume za održavanje sportskih događaja. Predsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Igor Mirović položio je zajedno sa nama kamen temeljac 15. oktobra 2019. godine i u kratkom vremenskom roku projekat izgradnje sale je bio završen. Želim da naši sugrađani, a prvenstveno deca, sportsku salu koriste na najbolji mogući način i da razvijamo sportske aktivnosti i zdrav život naše omladine“ – istakao je Darko Bogosavljević.

Pionirska selekcija Košarkaškog kluba „PBC 64“ odmerila je snage sa ekipom iz Nove Pazove.

„Drago nam je što naša utakmica otvara novu sportsku salu, ovo je velika čast. Dugo godina smo čekali na sportsku salu kako bi naša deca imala iste uslove kao njihovi vršnjaci i nadam se da ćemo imati i bolje rezultate u narednim takmičenjima“ – rekao je trener Košarkaškog kluba „PBC 64“ Mileta Šerić.

Nakon dinamične utakmice pred punim tribinama, belocrkvanski košarkaši proslavili su pobedu rezultatom 53-45.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*