Lepe vesti: Počinje izgradnja biciklističke staze do Stare Palanke!

Izgradnja biciklističke staze duž dunavskog nasipa od Vračevog Gaja do Stare Palanke na teritoriji opštine Bela Crkva počeće sledeće nedelja, što će značajno unaprediti našu turističku ponudu.

Finansijska sredstva za izgradnju staze obezbedilo je Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, u sklopu promocije turističkih potencijala reke Dunav. Javnom nabavkom za izgradnju biciklističkih staza na području Podunavlja opredeljeno je 396.915.724,00 dinara. Vrednost radova za biciklističku stazu na teritoriji naše opštine je 139.441.080,00 dinara, a drugi deo sredstava namenjen je poboljšanju biciklističke infrastrukture na teritoriji opštine Veliko Gradište.

Buduća biciklistička staza od Vračev Gaja do Stare Palanke biće dugačka 7,4 kilometara, a široka dva i po metra. Pripremni radovi za izgradnju staze, prema najavi izvođača, počeće 24. oktobra.

Izgradnjom biciklističkih staza pored Dunava, kao dela transevropskih biciklističkih staza, iz pravca Kovina do Stare Palanke, kao i iz pravca Bele Crkve – Vračev Gaja do Stare Palanke, biće formiran zatvoreni sistem biciklističkih staza i time stimulisala nemotorna kretanja.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*