Mini sajam rukotvorina u Gradskom parku u Beloj Crkvi

Sajam rukotvorina u Beloj Crkvi

Udruženje „Vredne ruke Bele Crkve“ osnovano je 2015. godine, sa ciljem negovanja domaće radinosti i umetničkih zanata, organizovanja kreativnih radionica, izložbi rukotvorina, druženja i razmene iskustava.

U okviru karnevalskih dana u Gradskom parku održao se i mini sajam rukotvorina pod nazivom „Vesela varoš.“ Pored članica udruženja „Vredne ruke“, i gošće iz Vršca, Pančeva, Kovina, Srpske Crnje i Zrenjanina izložile su svoje ručne radove, a posetioci su imali priliku da vide i kupe razne suvenire i nakit, dok su na štandu „Vrednih ruku“ mogli naći heklane kupaće kostime i prateću opremu za dame. Naime, udruženje „Vredne ruke Bele Crkve” je za ovo leto spremilo nekoliko serija heklanih kupacih kostima i prosto ne bi znali da kažemo koji je od koga lepši. Ove ručno rađene kupaće kostime možete naći i u novim prostorijama udruženja, u ulici 1. Oktobra br. 59, pored Gradske galerije.

Udruženje "Vredne ruke Bele Crkve"

Članice udruženja “Vredne ruke” imale su svoj štand na manifestaciji tradicionalnog narodnog stvaralaštva “Banatske vredne ruke” u Zrenjaninu i u kategoriji tradicionalna jela osvojile su prvo mesto za banatske kolače napravljeno po starim receptima naših baka.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*