Najveći IT godišnji događaj „Znam da možemo“ održava se i u Vršcu

Vršac je jedan od gradova u Srbiji u kome će biti održan najveći IT godišnji događaj, „Znam da možemo“.

Najveći IT godišnji događaj, „Znam da možemo“, na kome se tradicionalno podvlači crta rezultata ove industrije u zemlji, predstavljaju najuspešniji domaći projekti i najavljuju nove stvari koje će obeležiti narednu godinu, biće održan 27. septembra u Domu omladine u Beogradu.

Osim u Domu omladine paralelno biće održan i u svim StartIT Centrima u Srbiji (Novi Sad, Valjevo, Zrenjanin, Vršac, Inđija, Subotica) u kojima ćemo uživo biti emitovan prenos događaja, kao i u Mokrin House-u i Šapcu.

„Deluje da smo svi mi iz IT zajednice/industrije dobili dosta razloga za optimizam u narednom periodu. Nastavljeno je kreiranje udruženja posvećenih našem daljem razvoju — primera radi, Digitalnu Srbiju su pokrenule neke od najostvarenijih domaćih IT kompanija“ – kažu organizatori.

Kako se navodi u saopštenju, od ove godine će šestaci učiti da programiraju u Pythonu, a za sve to vreme srpske firme nastavljaju da postižu fine rezultate na globalnom polju.

„U StartIT-u verujemo da sledeća velika prilika za srpski IT leži u kreiranju lokalnih zajednica tamo gde živi najveći deo stanovništva i gde je potreba za ekonomskim razvojem i znanjem najizraženija – izvan velikih gradova. Pored tradicionalnog pregleda najvećih novosti od prethodne godine, osvrta na startap scenu biće predstavljeni rezultati svih organizacija koje su radile na razvoju lokalnih zajednica, i barem jedan veliki novi projekat koji će biti pokrenut naredne godine“ – navode organizatori.

Na događaju učešće će uzeti i Milan Simić, izvršni direktor za IT podršku i ICT servise u Telekomu, Igor Bogićević, jedan od osnivača kompanije „Seven Bridges“, Nemanja Čedomorović ispred „Microsofta“ i Vukan Simić, osnivač „Fishing Bookera“.

Izvor: Blic.rs / Foto: StartIT

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*