Noć muzeja u Beloj Crkvi (VIDEO)

noc muzeja BC

Manifestacija „Noć muzeja“ održana je na 8 lokacija u opštini Bela Crkva, a posetioci su mogli da obiđu izložbene postavke od 17 časova do jedan sat posle ponoći.

Kao i prethodnih godina, manifestacija se održala pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva, a u organizaciji Kancelarije za mlade.

U Tehničkoj školi „Sava Munćan“ članovi dramske sekcije izveli su skeč „Ordinacija“, dok su u holu bili izloženi radovi Bogdana Jovanovića – u pitanju je retrospektivna izložba 15 godina stvaralaštva ovog mladog Belocrkvanina.

Noc muzeja BC 2

U Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi posetioci su mogli da pogladaju izložbu fotografija pod nazivom „Slododna priroda“.

Autor izložbe je Emаnuel Vevericа, ornitolog i ljubitelj leptirа i vilinih konjicа. Pаr godinа unаzаd se аktivno bаvi beleženjem znаčаjnih podаtаkа zа opštinu Belа Crkvа kаdа su u pitаnju ptice, leptiri i vilini konjici, ali i fotografisanjem divljih deponija i smetlišta koja u znatnoj meri narušavaju izgled i kvalitet životne sredine.

Noc muzeja BC 3

Izložba starovremenskih motocikala (oldtimera) održana je u Moto klubu „Bikers“ gde su bili izloženi različiti tipovi i modeli motocikala.

Na lokaciji u Češkom domu u Beloj Crkvi, izložba „Granice slobode“, radovi u kombinovanoj tehnici – foto kolaži, inspirisani pojmom granica slobode i video prezentacije reprezentativnih utvrđenja, tvrđava i zamkova na teritoriji Republike Srbije i Republike Češke

Ovogodišnja izložba zasniva se na sveprisutnoj i aktuelnoj temi osvajanja, uspostavljanja i očuvanja slobode, postavljanja, pomeranja i brisanja granica u svakom smislu. Pojam granice slobode, kontradiktoran, istovremeno ograničava i oslobađa, predstavlja liniju razdvajanja i povezivanja i područja i ljudi i kultura. Granica, dakle deli prostor i deli vreme. Granica slobode može biti nasleđena, nametnuta, dogovorena. Koncept i motiv granica slobode vezuju su za pojam utvrđenja, tvrđave, zamka u različitim umetničkim formama i medijima.

Na lokaciji u Češkom domu u Kruščici održana je interaktivna likovna radionica pod nazivom „Izgradi svoj zamak – čuvaj svoju slobodu“. To je radionica u kojoj se na računaru i u prostoru izrađuju makete utvrđenja.

Noc Muzeja BC 4

U Etno-muzeju Čeha u Češkom Selu održana je izložba slika „Zamek – hrad“ u okviru koje je predstavljeno 12 slika, u tehnici ulje na platnu, slikarke Tereze Stamenković.

U Narodnoj biblioteci posetioci su mogli da pogledaju izložbu skulptura i crteža Nenada Milovanovića „Fight or Flight“.

Izložba pod nazivom „Kulturno nasleđe kroz moj objektiv“ mogla se videti u Gradskoj galeriji.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*