Novo ruho Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ (VIDEO)

U okviru investicionog održavanja objekta Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Bela Crkva u toku su radovi na krovnom pokrivaču. Projekat finansira Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, uz podršku lokalne samouprave opštine Bela Crkva.

„Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, koji je bio raspisan jula meseca 2023. godine, Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ je dobila sredstva za sanaciju i adaptaciju objekta. Projekat obuhvata radove na sanaciji dvorišne fasade, krovnog pokrivača, sanitarog čvorova, muškog i ženskog toaleta kao i samog ulaza u školu. Radovi su počeli decembra meseca prošle godine, tokom zimskog raspusta raspusta završene je sanacija sanitarnog čvora i deo školskog ulaza. Marta meseca ove godine počeli su radovi na sanaciji krovnog pokrivača i završeno je skoro 80 odsto ovih radova. Očekivani period za završetak projekta je polovina juna meseca, a ukupan budžet svih radova iznosi 11 miliona dinara. Lokalna samouprava opštine Bela Crkva uvek pruža nesebičnu pomoć školama kada su ovakvi projekti u pitanju. Prvi osnovni korak je bila izrada projektne dokumentacije, proces javne nabavke, građevinske dozvole, gde smo imali podršku i pomoć od lokalne samouprave“ – rekao je direktor škole Nenad Jokanović

Kontinuiranim ulaganjem u školske objekte na teritoriji opštine Bela Crkva stvaraju su bolji i bezbedniju uslovi za boravak dece u školama i unapređuje se i sam obrazovno vaspitni proces.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*