Obeležen Svetski dan turizma (VIDEO)

svetski dan turizma

Turistička organizacija opštine Bela Crkva obeležila je 27. septembra Svetski dan turizma na platou ispred Gradske galerije. Najmlađima su podeljeni baloni i jabuke, a nije izostalo ni upoznavanje prisutnih sa ovim datumom, kao i sa turističkom ponudom naše opštine.

Ove godine fokus obeležavanja Svetskog dana turizma usmeren je na temu „Turizam i poslovi: bolja budućnost za sve“.

„Na osnovu statističkih podataka, svaka četvrta osoba u svetu direktno ili indirektno je zaposlena u sektoru turizma, gde ostvaruje izvore prihoda. Trudimo se da podignemo svest kod naših sugrađana, prvenstveno u toku turističke sezone, kada opština Bela Crkva doživljava vrhunac u oblasti turizma u toku kalendarske godine, da svi mi predstavljamo našu opštinu i da svaki pojedinac može dati svoj doprinos u cilju promocija turističke ponude opštine Bela Crkva. Želimo i da probudimo svest kod naših sugrađana da turizam može biti i izvor prihoda i sa svim tim informacijama danas upoznajemo meštane Bele Crkve, kao i sa podsticajnim merama u oblasti turističke delatnosti“ – rekao je Novica Jovanović, direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva.

Štand Turističke organizacije su posetili i učenici Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole, koji su imali priliku da čuju o značaju turističkog sektora, koji je širom sveta jedan od vodećih izvora zaposlenja, pokretač lokalnih i nacionalnih ekonomija i katalizator za jednakost i uključenost različitih društvenih grupa.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*