Održana 14. redovna sednica Skupštine opštine Bela Crkva (VIDEO)

14. sednica Skupštine opštine Bela Crkva

Skupština opštine Bela Crkva danas je održala je četrnaestu redovnu sednicu, kojom je predsedavao predsednik Skupštine Marjan Aleksić, a pred odbornicima je bilo 6 tačaka dnevnog reda.

Odbornici su najpre razmatrali Pretres predloga odluke o izradi Plana detaljne regulacije za deo bloka 31 u naselju Bela Crkva, čiji je obrazloženje dala Snežana Radojičić, načelnica Odeljenja za urbanizam, privredu i inspekcijske poslove Opštinske uprave Bela Crkva.

„Zbog izgradnje naučno obrazovnog centra, čiji je investitor Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, opština Bela Crkva ima obavezu da uradi pristupnu saobraćajnicu. Planom višeg reda je definisano da, iako saobraćajnica postoji na terenu, potrebno je da se uradi plan detaljne regulacije. Okvirna granica ovog plana detaljne regulacije katastarska parcela broj 4281/1 i deo katastarske parcele državnog puta II reda broj 134. Prvo se radi elaborat plana detaljne regulacije koji ide na ravni javni uvid, nakon toga nacrt plana koji ide na javni uvid. Komisija za planove donosi Izveštaj i nakon toga, Skupština opštine donosi odluku o usvajanju Plana detaljne regulacije. Opština je odredila obrađivača ovog plana koji je dao rok da će plan biti završen u roku od 6 meseci“ – istakla je Radojičić.

Odbornici su usvojili predloge rešenje o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u korist DOO Flamat Beograd i rešenje o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta Popović Predragu iz Kusića.

Petu tačku Dnevnog reda, Predlog izmena i dopuna korišćenja subvencija iz budžeta opštine Bela Crkva za 2022. godinu DJUP „Belocrkvanska jezera“ obrazložio je vd direktora ovog preduzeća Miroslav Stupar.

„Razlog za izmenu Plana nabavke osnovnih sredstava subvencioniranih iz budžeta opštine je u tome što je sva oprema koju DJUP „Belocrkvanska jezera“ koristi u dosta lošem stanju. Kada planiramo šta ćemo prvo zameniti, sve to zavisi od toga šta je u lošijem stanju. Dešava nam se da je jedan kamion smećar u jako lošem stanju i zato predlažemo izmenu plana subvencija u tom pravcu da idemo u nabavku smećara, da iznošenje smeća tokom leta bude sigurno, efikasno i bezbedno, a da nabavku prikolice i buldožera, koja je bilo u prethodnom planu, ostavimo za kasnije vreme ili tražimo drugačije rešenje“ – rekao je Stupar.

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je važnost donetih odluka na 14. sednici lokalnog parlamenta.

„Jedna od najbitnijih odluka je usvajanje predloga o izradi Plana detaljne regulacije za deo bloka 31, zbog izrade saobraćajnice koja je neophodna za izgradnju naučno i obrazovno-istraživačkog centra „Milutin Milanković“ na obali Vračevgajskog jezera. Izrada saobraćajnice je bitna da bi moglo da se nastavi sa ovim projektom resornog Ministarstva. Doneto je i rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta koje se nalazi u blizini Glavnog jezera, dve parcele je kupio Popović iz Kusića. Takođe, doneto je rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta u industrijskog zoni, Flamat je kupio tu parcelu i doći će do proširenja njihove fabrike, koja već posluje u industrijskoj zoni. Usvojili smo izmenu plana korišćenja subvencija DJUP „Belocrkvanska jezera“, da bi se nabavio kamion smećar, umesto buldožera, jer im je kamion hitno neophodan“ – rekao je Aleksić.

Odbornici su usvojili i odluku o određivanju Nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bela Crkva. Prema ovoj odluci, za nadležne su određeni Predsednik opštine Bela Crkva i Načelnik Opštinske uprave Bela Crkva.

Skupština opštine Bela Crkva sednica

Usvojen je i izveštaj komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose Skupštine opštine Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*