Održana dečija karnevalska povorka (VIDEO)

Karnevalska grupa Young&Free

Dečiji karneval održan je u petak, 28. juna. Učestvovale su karnevalske grupe Predškolske ustanove „Anđelka Đurić“ kao i osnovnih škola sa teritorije opštine Bela Crkva.

Dečiji karneval otvorile su najmlađe „Belocrkvanske mažoretkinje“ u selekciji tzv. „pilići“, a nakon toga, nastupile su kadetkinja „B“ sastava. Aktuelne državne šampionke, kadetkinje „A“ sastava „Belocrkvanskih mažoretkinja“, izvele su svoju pobedničku koreografiju.

Mornari, cvetići, klovnovi, mafini, leptiri, kauboji, prodefilovali su ulicom 1. Oktobra i uveselili pre svega roditelje koji su se tiskali da ih vide, ali i ostalu publiku koja ih je zdušno podržavala i bodrila.

Internacionalni žiri koji su činili članovi Evropske federacije karnevalskih gradova odabrao je tri najbolje karnevalske grupe koje su time stekle pravo da učestvuju na glavnoj karnevalskoj povorci, u subotu, 29. juna, kao i mogućnost da promovišu „Belocrkvanski karneval“ širom zemlje i regiona.

Najbolja karnevalska grupa je iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ Bela Crkva, nosi naziv „Young and Free“ (Mladi i slobodni), drugo mesto zauzeli su učenici OŠ „Đorđe Maletić“ Jasenovo za karnevalsku grupu „Na krilima mašte“ i treće mesto pripalo je grupi „Dame i džentlmeni“ iz Predškolske ustanove „Anđelka Đurić“ – vrtić „Danfat“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*