Održana uspešna akcija davanja krvi

Akcija DDK Bela Crkva

Druga ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi održana je u ponedeljak, 19. aprila.

Kao i nekoliko prethodnih akcija, a zbog okolnosti koje diktira situacija sa korona virusom, i ova akcija davanja krvi je održana u holu Tehničke škole „Sava Munćan“ u Beloj Crkvi. Akcije davanja krvi je počela u 10, a završila u 14 i 20 časova.

Svi dobrovoljni davaoci krvi su na ulazu u hol škole dobili medicinsku masku, koju su odmah stavili na lice. Zatim su im dezinfikovane ruke i dat formular sa rednim brojem, koji su davaoci ispunili. Distanca između davalaca je uvek bila bar 2 metra. Hol škole je dovoljno veliki, tako da je ova mera mogla da bude ispunjena bez problema.

Ekipa Transfuziološke službe Vojvodine je i ovoga puta došla sa dva lekara i šest stolica za punktiranje davalaca, tako da su čekanja svedena na najmanju moguću meru. Za vreme ove akcije pregledano je čak 95 dobrovoljnih davalaca, 11-toro je odbijeno, a 84 davalaca je uspešno dalo krv.

„Doktorke Milica Vasović i Neda Kocić, koje su predvodile ekipu iz Novog Sada i pregledale davaoce, su bile veoma zadovoljne kako je ova akcija protekla. S obzirom na sve okolnosti, odziv je bio izuzetno dobar. Ja se i ovoga puta posebno zahvaljujem direktoru Tehničke škole „Sava Munćan“ Željku Stamenkoviću, kao i celom osoblju škole koji su se pokazali kao sjajni domaćini. Bez njih bismo teško uspeli da ovako efikasno i pre svega sigurno organizujemo ovako masovnu akciju davanja krvi“ – rekao je Vladimir Radonjić, sekretar Crvenog krsta Bela Crkva.

Ipak, kao i uvek, najveću zahvalnost dugujemo našim dobrovoljnim davaocima krvi, koji su se i u ovim složenim okolnostima masovno odazvali na ovu našu akciju davanja krvi, dodao je Radonjić.

Inače, poruka svih ljudi koji su dali krv je: „Odvojite malo vremena da date krv, humanost se podrazumeva, a u čovekovoj prirodi je da pomaže drugome“

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*