Opštini Bela Crkva dodeljen ugovor za program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Ministarstvo rudarstva i energetike je na osnovu javnog poziv za 2024. godinu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, opštini Bela Crkva odobrilo sufinsiranje u iznosu od 2.500.000,00 dinara.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je juče u Novom Sadu ugovore lokalnim samoupravama koje su dobile sredstva u ovogodišnjem programu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, u kojem je za subvencije domaćinstvima država obezbedila oko dve milijardi dinara ili 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Ministarka je istakla da je program energetske sanacije domaćinstava direktno usmeren ka građanima i tiče se svakog stanovnika naše zemlje.

“Gradovi i opštine će najkasnije na leto otvoriti konkurse za domaćinstva za subvencionisanje zamene stolarije, krovova i kotlova, postavljanja izolacije i instaliranja solarnih panela i kolektora” –  poručila je ministarka Dubravka Đedović Handanović.

Opština Bela Crkva je za ovu godinu dobila 2.500.000,00 dinara što je deo koji će finansirati ministarstvo, dok će sama lokalna samouprava učestvovati sa još toliko sredstava, tako da se radi o ukupnom iznosu od 5.000.000,00 dinara.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*