Osnovna škola „Sava Munćan“ proslavila svoj 165. rođendan (VIDEO)

OS Sava Muncan Dan Skole

U sali Centra za kulturu „Bela Crkva“, ispunjenoj do poslednjeg mesta, u sredu, 6. juna, Osnovna škola „Sava Munćan“ iz Kruščice obeležila je Dan škole i 165. godišnjicu osnivanja ove škole. Publika je uživala u predstavi „Kapetan Džon Piplfoks“ Duška Radovića, koju su pripremili i izveli učenici ove škole.

Ova osnovna škola, osnovana daleke 1853. godine, iako se nalazi u jednom od manjih sela naše opštine, ni po čemu ne zaostaje za gradskim školama, a po mnogo čemu je i jedinstvena. Jedina u opštini Bela Crkva ima balon salu za sportske aktivnosti, a zahvaljujući dobroj informatičkoj opremljenosti, izabrana je od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije da bude jedna od 60 škola u Srbiji, odabranih za sprovođenje pilot projekta „e-prosveta“.

Svoj 165. rođendan obeležili su predstavom po tekstu Duška Radovića, koju su, po sopstvenom priznanju, spremali skoro šest meseci. Raskošna scenografija, plesne tačke sa dobrom koreografijom i odlična gluma mališana, oduševili su sve prisutne, koji su ih pozdravili velikim aplauzom.

Nakon predstave, direktor škole Nikola Mirčov pozdravio je prisutne i dodelio prigodne nagrade najboljim učenicima, kao i nastavnom osoblju.

Za postignuti uspeh u protekloj školskoj godini, prigodne nagrade dobili su učenici: Ana Radmanovac, Jovana Hoc, Denis Hubert, Biza Žurž, Milan Munćan, Marija Mihajlović, Teodora Radovanov, Katarina Irović, Aleksandar Mali, Ivan Irović i David Hubert.

Prigodnim poklonima nagrađeni su i nastavnici, i to: Marija Stanojev, Jadranka Milovanov, Snežana Stojanov, Vesna Šinžar, Adela Stanković, Gordana Lekić i Jasmina Petrović.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*